петак, 23. мај 2014.

Najmlađi fudbaleri putuju na turnir "Haj'mo lopte BiH"

Najmlađi fudbaleri našeg kluba, dječaci uzrasta do 12 godina, koje trenira Nebojša Kuzmić imaće ovog vikenda jedinstveno iskustvo. Oni danas od 11,00 časova kreću put Sarajeva na turnir "Haj'mo lopte, BiH" koji će se održati 24. i 25. ovog mjeseca.

Organizator turnira je Škola fudbala "Valter" iz Sarajeva u saradnji sa nekoliko organizacija, a glavni sponzor turnira je američki USAID. Svi mečevi turnira igraće se u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Naši mladi talenti bi u predvečernjim satima trebali stići u Sarajevo gdje će biti smješteni u luksuzni hotel Hollywood u kom će u toku večeri biti održano i žrijebanje parova za turnir. Za subotu je planirano otvaranje turnira na kom će se vjerovatno pojaviti jedna vrlo poznata fudbalska ličnosti, kao i mnogi ambasadori predstojećeg SP u Brazilu, a nakon toga će mladi fudbaleri zaigrati svoje mečeve. U nedjelju će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi. Nakon toga slijedi zatvaranje turnira i dodjela nagrada za najbolje ekipe, igrača, golmana, asistenta, fair-play ekipu, kao i dodjela zahvalnica svim učesnicima turnira.


Na turniru će učestvovati osam ekipa, a to su:


ŠF VALTER - Sarajevo kao organizator FK SUTJESKA – Foča FK SLAVIJA – Istočno Sarajevo FK GRUBER – Srebrenica FK BRATSTVO – Gračanica ŠF RUDANKA – Doboj FK PODGRMEČ – Sanski Most NK ZRINJSKI – Mostar

Organizatori turnira su prepoznali rad Škole fudbala Rudanka koja na dosadašnjih 30 mečeva nije doživjela poraz. O značaju jednog ovakvog turnira za mlade i talentovane fudbalere govorio nam je trener Nebojša Kuzmić.


- Sa radom smo počeli 1. juna prošle godine i za nepunih godinu dana smo postigli mnogo. Privukli smo mnogo dječaka koji su za kratko vrijeme naučili mnogo. Takođe smo uspjeli organizovati veliki broj prijateljskih utakmica koje su nam poslužile kao nova iskustva. Drago nam je što smo pozvani na jedan ovako značajan turnir koji je među najjačima, ako ne i najjači u našoj državi. Samo učešće na istom mnogo će značiti našim budućim fudbalerima, ali i meni kao treneru - rekao je Kuzmić.


Takođe je planirano da svi učesnici turnira u nedjelju prisustvuju treningu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se sprema za učešće na SP u Brazilu koje počinje 12. juna.


Naš klub će na turniru predstavljati Nikola Božić(2005), Mihajlo Rakanović(2004), Boris Jevtić(2004), Miloš Todorić(2004), Pavle Blagojević(2005), Nebojša Rekanović(2004), Dejan Kovačević(2004), Jovan Pedić(2005), Stefan Nikić(2004), David Lazić(2004).


Na kraju, vrijedi napomenuti da su organizatori nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile našu državu odlučili da turnir bude humanitarnog karaktera. Naime, biće oformljen punkt na kom će posjetitelji turnira moći da ostavljaju pomoć u vidu hrane, odjeće, igračaka i svega ostalog što može pomoći djeci u ugroženim područjima.

Нема коментара:

Постави коментар