среда, 14. мај 2014.

PLASMAN U FINALE: Lukić i Milačak slomili Trebavu

Aleksandar Milačak
Fudbaleri Rudanke su po kišovitom vremenu pred oko 150 navijača na "Plinari" savladali Trebavu i plasirali se u finale Kupa OFS Doboj.

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na sredini terena uz par prilika na obije strane. Rudanka je imala nekoliko napada koji nisu rezultirali ozbiljnim prilikama, osim u jednoj situaciji kada je Goran Todorović dobro šutao. Trebava je uglavnom pokušavala iz kontranapada, a dobr pokušaje ekipe iz Osječana zaustavljao je sjajnim intervencijama Vukoslav Jovanović.

Drugo poluvrijeme je počelo ozbiljnijom i angažovanijom igrom obije ekipe, a gosti su u 55. minutu poveli iz penala koji je skrivio Goran Todorović. Nakon primljenog gola domaći fudbaleri su zaigrali ofanzivnije što im se isplatilo već nakon desetak minuta. Slobodan udarac za Rudanku u 67. minutu izveo je Vladan Lukić. On je majstorski pogodio za izjednačenje na "Plinari". Nizali su se napadi Rudanke koji nisu urodili plodom. A onda, u 85. minutu, Aleksandar Milačak je pravom bravurom iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio rašlje gostujućeg gola i matirao nemoćnog golmana za 2:1 i veliku radost na tribinama.

Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za pobjedu i plasman u finale koje će se igrati 28. maja. Pobjeda u finalu  bi četi Dragoslava Blagojevića pored titule i novčane nagrade donijela učešće u narednoj sezoni Kupa Republike Srpske.

Нема коментара:

Постави коментар